Normal_1939
De Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH) heeft voor een achttal operaties kwaliteitsnormen vastgesteld. De zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Achmea en Agis hebben bij alle ziekenhuizen navraag gedaan of zij voldoen aan de kwaliteitsnormen.

Ook het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG ) is door zorgverzekeraars beoordeeld op een achttal complexe operaties zoals borstkanker, longkanker en darmkanker.

Uit het onderzoek van de zorgverzekeraars blijkt dat het OLVG voldoet aan alle kwaliteitseisen, behalve voor de operatie van levermetastasen (uitzaaiingen van de lever). Hiervoor heeft het OLVG minder operaties uitgevoerd dan de norm. Dit betekent overigens niet dat we voor deze operatie geen hoogwaardige zorg leveren.

De kwaliteit van de chirurgische ingrepen ligt in Nederland en in het OLVG op een hoog niveau. Verbeteringen daarentegen zijn altijd mogelijk. Uiterlijk 1 januari 2012 moeten alle ziekenhuizen aan de kwaliteitnormen van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde voldoen of de keuze maken de behandeling niet langer uit te voeren.

Kwaliteit betekent voor het OLVG het leveren van hoogwaardige, medisch-specialistische zorg waarbij de patiënt centraal staat. Dus ook voor deze complexe operaties, inclusief levermetasase, werken we er hard aan om aan de kwaliteitsnormen te blijven voldoen.