Normal_1971
Een spreekbeurtenkoffer voor leerlingen van de hoogste klassen (groep 7 en 8) van de basisschool. Met dat initiatief probeert het azM de angst bij kinderen voor operaties weg te nemen en tevens het vak van OK-assistent of anesthesie-medewerker onder de aandacht te brengen. De spreekbeurtenkoffer is een initiatief van de OK-medewerkers Edith Habets en Maud Smeets.

In de spreekbeurtenkoffer zitten tal van attributen die in het ziekenhuis - meer speciaal in operatiekamers - gebruikt worden, en die tot de verbeelding van kinderen spreken. Zo zijn daar de blauwe outfit van het OK-personeel, inclusief mondkapjes en handschoenen. Maar ook protheses, endoscopen en anatomische modellen maken deel uit van de spreekbeurtenkoffer. Er zit een uitvoerige beschrijving in de koffer van de medische attributen en van het werken in het ziekenhuis, inclusief een lijst met een verklaring van medische termen en een dvd met beelden van een bevalling door middel van een keizersnede. De OK-outfit mogen de leerlingen na gebruik overigens houden.

Gebruik van de spreekbeurtenkoffer kan alleen via de basisschool. Kinderen die gebruik willen maken van de spreekbeurtenkoffer, kunnen zich via hun leraar of hun ouders melden bij het secretariaat van de centrale operatie-afdeling van het azM, telefoonnummer 043-3875301. De spreekbeurtenkoffer moet in het ziekenhuis worden opgehaald en ook weer worden terugbezorgd. Er zijn vooralsnog twee spreekbeurtenkoffers beschikbaar. De koffers worden voor maximaal twee weken uitgeleend.