Normal_2050

UMC St. Radboud organiseert deze zondag een spinningmarathon in het sportcentrum. Het is één van de activiteiten om sponsorgeld binnen te halen voor het grote charity evenement Alpe d'HuZes, dat op 9 juni plaatsvindt op de zogenoemde Nederlandse berg. Het goede doel is KWF Kankerbestrijding.

Spinning tegen kanker
Het UMC doet dit jaar met twee teams van in totaal zestien fietsers mee aan Alpe D'HuZes en heeft al toegezegd 50.000 euro bij te dragen. Een deel daarvan moet ingezameld worden via de spinningmarathon. Die bestaat uit drie sessies van vijftig minuten fietsen op een hometrainer, doorbroken door pauzes van tien minuten. Daarna volgt een finale waarin de deelnemers virtueel de Alpe d'Huez beklimmen in 75 minuten.

Alpe d'HuZes
Alpe d'HuZes wordt deze zomer voor de zesde keer gehouden en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar miljoenen euro's mee worden opgehaald. ‘Dit jaar is het streven twintig miljoen euro', aldus Irene van der Vorst, één van de fietsers uit de UMC-teams. Sinds de oprichting van het evenement is er elk jaar meer opgehaald. Afgelopen jaar werd 12,1 miljoen euro overgemaakt aan het KWF. Toen stuurde UMC St. Radboud ook al een team richting Alpen.

Van der Vorst blikt vooruit naar zondag: ‘We verwachten ongeveer 55 deelnemers. Twee geneeskundestudenten lopen rond tussen de spinners en checken of alles goed gaat. Iedereen wordt goed verzorgd.'