Normal_2366

Vrijdag 15 april organiseert de afdeling keel-, neus-, en oorheelkunde van het UMC Utrecht samen met de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) een Hoormarkt.

Alles wat met horen en met hooraandoeningen te maken heeft, wordt tijdens de Hoormarkt in het UMC Utrecht besproken. Cabaretier Vincent Bijlo opent om 13u het programma.

Tijdens de Hoormarkt komen in flitslezingen van twintig minuten onderwerpen als tinnitus, otosclerose, ziekte van Ménière en cochleair implantaat (CI) aan bod, maar ook wordt aandacht besteed aan hoortesten, hulpmiddelen, spraakafzien, gebarentaal en sociale gevolgen van slechthorendheid. De lezingen worden gegeven door kno-artsen, specialisten en ervaringsdeskundigen.

Hoorproblemen
Circa 1,5 miljoen Nederlanders kampen met hoorproblemen. De problemen kunnen heel divers zijn. Vaak ook hebben mensen een combinatie van problemen. Men is bijvoorbeeld slechthorend en heeft last van een continue piep in de oren (tinnitus). Of men heeft een cochleair implantaat (CI) en kampt met de sociale gevolgen van het minder horen.