Normal_2413

Op woensdag 20 april a.s. slaan het NKI-AVL en het Spaarne Ziekenhuis de eerste paal voor de uitbreidingsbouw bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

In deze nieuwbouw komt een satellietvestiging van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) voor radiotherapie (bestralingstherapie). Daarnaast brengt het Spaarne Ziekenhuis er alle zorg en behandeling voor patiënten met kanker in een Oncologiecentrum bij elkaar. Dit betekent dat er meer behandelmogelijkheden zijn voor patiënten met kanker en dat is goed nieuws voor de regio.

Dromen en wensen
Het slaan van de eerste paal voor de nieuwbouw doen het NKI-AVL en Spaarne Ziekenhuis samen met patiënten. Hun dromen en wensen vormen straks letterlijk het fundament van de nieuwbouw. Sprekers tijdens de bijeenkomst voor de eerste paal zijn de heer Th.L.N. Weterings, burgemeester van Haarlemmermeer, de heer R. Meerhof, gedeputeerde Zorg en Welzijn van de provincie Noord-Holland, de heer J. Beekhoven van Wiegerinck architectuur stedenbouw, en de raden van bestuur van het NKI-AVL en Spaarne Ziekenhuis.

Naar verwachting kunnen de eerste patiënten in het najaar 2012 in de nieuwbouw behandeld worden.