Normal_2415

Op 11 april 2011 is in Nieuwegein de eerste paal geslagen voor de nieuwe Intensive- en Medium Care afdeling (IC/MC) van het St. Antonius Ziekenhuis.

Raad van Bestuurslid de heer D. Schraven gaf hierbij het startsein van de bouw van dit hypermoderne complex. Dit gebeurde onder grote belangstelling van medewerkers en overige direct betrokkenen bij de voorbereiding, bouw en inrichting van de nieuwe IC/MC.

Hedendaagse eisen
Op de huidige IC/MC afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein wordt aan ernstig zieke patiënten zorg verleend die aan alle hedendaagse eisen voldoet en waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest moderne apparatuur. De bouw, die inmiddels zo'n dertig jaar oud is, zal het komende jaar vervangen worden door een hypermoderne nieuwbouw die nog beter aansluit bij alle eisen op het gebied van privacy, rust, infectiepreventie en veiligheid.

Het nieuwe complex, dat grenst aan de huidige afdeling, biedt straks ruimte aan 30 intensive care en 10 medium care bedden.

14 Maanden
De verwachting is dat de bouwtijd zo'n 14 maanden in beslag zal nemen en het nieuwe complex in de zomer van 2012 zal worden opgeleverd. Na de inrichting en verhuizing in augustus 2012 zullen naar verwachting in september 2012 de eerste patiënten op de nieuwe IC/MC afdeling van het St. Antonius verzorgd worden.