Normal_2656

Dinsdag 10 mei is de Dag van de Beroerte. De afdeling neurologie van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) organiseert daarom de voorlichtingsbijeenkomst ‘Het kan mooi beroerd zijn: de (onzichtbare) gevolgen na een beroerte’.

De bijeenkomst is erop gericht zowel patiënten als hun naasten handvatten te geven bij het omgaan met innerlijke veranderingen die kunnen optreden na een beroerte. Ook is er op die dag een informatiestand van CVA-verpleegkundigen en patiëntenvereniging 'Samen Verder' aanwezig bij de hoofdingang.
 
informatiestand
De CVA-patiëntenvereniging 'Samen verder' staat van 11.30 uur tot 14.30 uur met een informatiestand bij de hoofdingang. CVA-verpleegkundigen zijn aanwezig om bloeddruk en cholesterol te meten en informatie te verstrekken over de risicofactoren bij hart- en vaatziekten.
 
voorlichtingsbijeenkomst
Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst spreken een neuroloog, revalidatiearts, CVA-verpleegkundigen, psycholoog en ergotherapeut. Naast het schetsen van voorbeelden uit de praktijk wordt onder meer ingegaan op de werking van de hersenen en hoe je met onzichtbare gevolgen van een beroerte je leven toch goed kunt inrichten. De bijeenkomst is van 15.00 tot 16.30 uur in de Pieter van Foreestzaal van MCA (huisnummer 015). Voor het bijwonen ervan is aanmelding bij de balie van patiëntenvoorlichting noodzakelijk, tel. (072) 548 3500.
 
de gevolgen van een beroerte

Een beroerte kàn duidelijk zichtbare gevolgen hebben, zoals verlammingsverschijnselen. In andere gevallen lijken mensen na verloop van tijd helemaal te zijn opgeknapt. Maar schijn bedriegt: ze kunnen blijvend last houden van stoornissen op het gebied van denken, emotie, gedrag of taal of zelfs een karakterverandering ondergaan. Voor partners, familie en anderen uit de sociale omgeving is het soms moeilijk te accepteren dat de getroffene niet meer dezelfde persoon is als vroeger.