Normal_3179

Gelre ziekenhuizen heeft 2010 afgesloten met een positief saldo van 3,5 miljoen euro. Ten opzichte van de totale omzet bedraagt dit resultaat 1,4 procent.

Dat is in lijn met de gestelde doelstelling, die op het niveau ligt van de groep van Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ), waartoe Gelre ziekenhuizen sinds februari 2010 behoort. De solvabiliteit (het weerstandsvermogen) bedraagt 11,4 procent van het balanstotaal. Bovendien wordt zonder meer voldaan aan de door banken gehanteerde norm om aan de rente- en aflossingsverplichtingen op schulden te kunnen voldoen.

Al met al mag geconstateerd worden dat Gelre ziekenhuizen een gezonde financiële conditie kent, die nodig is om in 2011 en 2012 het hoofd te bieden aan de opgelegde overheidskortingen.

Net als vorig jaar wordt een post van één miljoen euro van het eigen vermogen opgenomen in het interne innovatiefonds, dat beschikbaar is voor vernieuwings-projecten ter verhoging van de kwaliteit van zorg, die vanwege de hoogte van de aanloopkosten anders onvoldoende rendabel zouden zijn. Daarmee wordt daadwerkelijk gespaard voor het mogelijk maken van goede investeringen in de kwaliteit van de zorg.