Normal_3240

Vanaf 1 juni beschikt de afdeling Reumatische Ziekten van het UMC St. Radboud over twee Digitale Poliklinieken: één voor patiënten met Reumatoïde Artritis (RA) en één voor patiënten met Sclerodermie (SSc).

Men kan via de Digitale Polikliniek op elk moment zijn of haar eigen medisch dossier inzien, inclusief afspraken, brieven en laboratoriumuitslagen. Ook kan men chatten met lotgenoten, berichten plaatsen op een speciaal forum en alle belangrijke informatie lezen over zijn of haar ziekte. Via het e-consult kunnen persoonlijke vragen gesteld worden aan het behandelteam.

Vier patiënten, drie reumatologen, twee verpleegkundigen en een verpleegkundig onderzoeker waren betrokken bij de ontwikkeling. Vooraf is geïnventariseerd wat de specifieke wensen waren van de toekomstige gebruikers. De meeste belangstelling ging uit naar inzage in het persoonlijke dossier. Daarnaast bleek er vooral behoefte aan informatie over ziekte en behandeling én over wetenschappelijk onderzoek. Alle patiënten met reumatoïde artritis en sclerodermie ontvangen een uitnodiging.