Normal_3202

Deze week is Abvakabo FNV gestart met een onderzoek naar opleidings- en ontwikkelingswensen van werknemers in ziekenhuizen en de GGZ.

Centraal staat onder welke voorwaarden werknemers bereid zijn om deel te nemen aan een training of opleiding. De resultaten van dit onderzoek zijn zeer relevant voor cao-onderhandelingen, maar ook voor het functioneren van het leerhuis van de zorginstelling. De organisatie kan zo beter inspelen op de behoeften van werknemers.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede, het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, GGZ- Delfland en GGZ- Eindhoven. Zowel leidinggevenden van de zorginstelling als vakbondsconsulenten worden geïnterviewd. Op die manier worden beide kanten belicht.

Belangrijker nog zijn de enquêtes die verspreid worden onder 160 werknemers. Om een representatieve groep respondenten te krijgen, zijn dit werknemers van verschillende afdelingen en niet alleen maar vakbondsleden. In de enquêtes worden verschillende situaties voorgelegd aan de werknemers, die deze vervolgens moet beoordelen.

De resultaten van dit onderzoek worden half juli verwacht.

Bron: Abvakabo FNV