Normal_3284

Dr. R.C. Oude Voshaar is per 1 mei benoemd tot hoogleraar in de Ouderenpsychiatrie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Richard Oude Voshaar (Almelo, 1973) studeerde geneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Aan deze universiteit behaalde hij een doctoraal in de geneeskunde en epidemiologie en specialiseerde zich tot psychiater.

In 2003 promoveerde Oude Voshaar aan de Radboud Universiteit Nijmegen tot doctor in de Medische Wetenschappen op het proefschrift getiteld "Consecutive treatment strategies to discontinue long-term benzodiazepine use". Sinds 2010 is hij als psychiater met een specialisatie in de ouderenpsychiatrie verbonden aan het UMCG.

Prof. dr. R.C. Oude Voshaar zal binnen het Universitair Centrum Psychiatrie/afdeling Psychiatrie onderzoek verrichten naar de diagnostiek en behandeling van patiënten ouder dan 65 jaar met psychiatrische aandoeningen, al dan niet samenhangend met andere somatische aandoeningen. Speerpunten van het onderzoek zullen liggen op affectieve stoornissen en gedragsproblemen bij cognitieve stoornissen.