Normal_3396

Een hevige stortbui in de namiddag veroorzaakte gisteren flinke wateroverlast in de polikliniek en in de kelder van het Refaja Ziekenhuis Stadskanaal.

De riolering kon het water niet aan en de poli's van de afdelingen chirurgie, urologie, orthopedie en de revalidatie liepen onder water, evenals het personeelsrestaurant en de keuken in de kelder.

Er wordt met man en macht gewerkt om alles weer droog te krijgen zodat vandaag alles weer in gereedheid is om patiënten te ontvangen. Het ziekenhuis sluit echter niet uit dat op bepaalde plaatsen de vloerbedekking nog wat vochtig is.

Het ziekenhuis is teleurgesteld dat de riolering wederom niet bestand was tegen veel hemelwater. Bij de aanleg van de ovonde vorig jaar was het ziekenhuis namelijk verzekerd dat rioleringsproblemen voortaan tot het verleden zouden behoren. Een aantal jaren geleden heeft het ziekenhuis zelfs op het punt gestaan het ziekenhuis wegens wateroverlast te ontruimen. Snel ingrijpen van de brandweer heeft dat toen kunnen voorkomen. Zo erg was het dit keer gelukkig niet.