Normal_3556

Het Martini Ziekenhuis en Pharmaceutical Research Associates Group B.V. (Zuidlaren) zijn overeengekomen samen de mogelijkheden te onderzoeken voor een nieuw onderkomen voor PRA bij het Martini Ziekenhuis.

Het is de bedoeling dat er een gebouw komt op de zuidpunt van het terrein van het ziekenhuis, waar nu een parkeerplaats is.

De Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis en de directie van PRA ondertekenden de intentieovereenkomst. PRA is een onafhankelijke instelling die het effect en de werking van nieuwe geneesmiddelen onderzoekt. ‘Voor de uitvoering van uitgebreider geneesmiddelenonderzoek moet er voor ons een IC-afdeling in de buurt zijn. Het Martini Ziekenhuis beschikt daarover én heeft een goede locatie waar we in directe verbinding kunnen staan met het ziekenhuis', zegt Willem Jan Drijfhout, directeur PRA.

Indoor-verbinding
Het nieuwe gebouw zal uit meerdere verdiepingen bestaan en een indoor-verbinding (water- en winddichte verbinding) krijgen met het Martini Ziekenhuis. ‘We hebben samen besloten een haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren naar de bouw en ontwikkeling van het gebouw', licht Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis, toe. ‘Op basis van de resultaten van dit onderzoek kunnen beide partijen zich nog beraden, maar zoals de zaken er nu voor staan, rekenen we erop dat PRA onze buurman wordt.'