Normal_3707

Het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit heeft per 1 oktober 2011 drs. Cathy C. van Beek MCM benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het UMC St Radboud. Cathy van Beek wordt binnen de vierhoofdige Raad van Bestuur in het bijzonder verantwoordelijk voor de portefeuille patiëntenzorg.

Zij neemt deze portefeuille over van prof. dr. Melvin Samsom, die per 1 oktober tot voorzitter van de Raad van Bestuur is benoemd. Vanuit haar nieuwe positie zal Cathy van Beek een bijdrage leveren aan de talrijke veranderingsprocessen binnen het UMC St Radboud.

Overheid
Cathy van Beek heeft een uitstekende reputatie en staat van dienst opgebouwd in de zorgsector en bij de overheid. Vanaf 2006 is zij vice-voorzitter en lid van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zij was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor diverse portefeuilles, waaronder Toezicht en Handhaving op zorgmarkten Care en Cure, op de zorgverzekeraars en de zorgaanbieders. Kwaliteit en Innovatie waren speciale aandachtsgebieden. Daarvoor was zij vanaf 1991 bestuurder en directeur van de Sint Maartenskliniek te Nijmegen.

Sociale Wetenschappen
Cathy van Beek voltooide onder meer de doctoraal opleiding Sociale Wetenschappen, met als specialisatie Beleid- en Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en volgde diverse gespecialiseerde opleidingen op het gebied van gezondheidszorg, onderwijskunde en management. Ook behaalde zij een Master of Change Management.

Aan het begin van haar carrière heeft zij de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Zij vervulde diverse management- en directiefuncties bij verschillende zorginstellingen. Ook heeft zij verscheidene boeken en publicaties op haar naam staan.