Normal_3788
Een grote opblaasbare darm toert momenteel langs de Nederlandse ziekenhuizen om het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht te brengen. Mensen kunnen door de darm heen lopen en zien hoe darmpoliepen en andere darmafwijkingen eruit zien. Van 27 juni tot en met 1 juli 2011 is de opblaasbare darm te 'bezoeken' op polikliniekplein 1 op locatie Oosterpark van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG).

Met behulp van deze darm wordt het belang van vroege opsporing van darmkanker onder de aandacht gebracht. Vroege opsporing van darmkanker geeft namelijk meer kans op genezing. Ook wordt hiermee geprobeerd het onderwerp beter bespreekbaar te maken. De bezoeker vindt in de opblaasbare darm informatie over darmkanker en andere darmaandoeningen.

Deze actie is een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Darmkanker is in Nederland de op één na meest voorkomende vorm van kanker. In Nederland worden elk jaar bijna 12.000 mensen getroffen door darmkanker en overlijden er bijna 5.000 mensen aan de gevolgen daarvan.