Normal_3657
Gisteren zijn de afdeling Fysiologie van het UMC St Radboud en de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. De ondertekening vond plaats tijdens een relatiebijeenkomst van de stichting Zevenheuvelenloop in Nijmegen. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar en loopt van 1 juni 2011 tot 1 juni 2014.

De afdeling Fysiologie van het UMC St Radboud houdt zich onder meer bezig met de uitwisseling en overdracht van kennis op het gebied van de sportgeneeskunde. Via onderzoek verzamelt, analyseert en beheert de afdeling hoogwaardige sportmedische informatie voor sporters. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan de bevordering van de gezondheid van top- en breedtesporters. Ook wordt specifieke publieksinformatie ontwikkeld op het terrein van sport, bewegen en gezondheid. Met deze samenwerking wordt voortgeborduurd op al opgedane ervaringen tijdens grote sportevenementen zoals de ABN AMRO Zevenheuvelenloop en de Vierdaagse in Nijmegen.

De Atletiekunie wil deze kennis en informatie graag via de bij haar aangesloten verenigingen en organisaties van loopevenementen verder verspreiden. Bovendien is de Atletiekunie één van de trekkers op het gebied van ‘Mass Participation’ binnen European Athletics, zodat dit ook in internationaal opzicht kan geschieden.

De samenwerking moet jaarlijks resulteren in één of meer (gezamenlijke) onderzoeksprojecten met betrekking tot sportmedische aspecten in de top- en breedtesport en primair binnen de loopsport.