Normal_3663

De website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, www.jbz.nl, heeft het Health On the Net-certificaat ontvangen.

De Health on the Net Foundation is tot de conclusie gekomen dat de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in volledige overeenstemming met de Health on the Net-code is. De Health on the Net-code van Health On the Net Foundation is een internationaal initiatief om de kwaliteit van medische informatie op het internet te verbeteren.

De Health On the Net Foundation is een Zwitserse organisatie. Het Health On the Net-certificaat is een internationaal keurmerk voor websites van onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen, artsenorganisaties en patiëntenbelangenverenigingen. De stichting heeft als doel het wereldwijd promoten van de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologie op het gebied van zorg en geneeskunde. En daarnaast het verhogen van de toegankelijkheid van gezondheidsinformatie voor patiënten en consumenten. De Health On the Net-code is een zelfregulerend, vrijwillig certificatiesysteem. Op dit moment is dit de code die wereldwijd het meest wordt gebruikt.

Goede score
Om te voldoen aan het Health On the Net-certificaat heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis op de volgende punten goed gescoord: deskundigheid, het doel van de website, vertrouwelijkheid, up-to-date informatie, bronvermelding, openheid financiering van de website en eerlijkheid in advertentie en redactioneel beleid. Het Health On the Net-certificaat is te bekijken op de disclaimer van de website.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.