Normal_3760

Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) neemt dit najaar als het eerste ziekenhuis in de wereld de BabyBloom in gebruik. Deze state-of-the-art couveuse biedt grote voordelen voor baby, moeder én zorgverlener.

Daarbij staat het contact tussen ouder en kind voorop.

Betere zorg voor zieke en te vroeg geboren baby's
Bijzonder aan de BabyBloom is het geluid- en lichtschild, waardoor de baby minder stress ervaart. Dit heeft een gunstige invloed op het herstel, de groei en de ontwikkeling.

Ook voor de ouders heeft de BabyBloom voordelen. Zij voelen zich soms machteloos doordat het contact met hun pasgeboren baby wordt beperkt door de couveuse. Het unieke ontwerp van de BabyBloom maakt het mogelijk om deze over het bed van de moeder te plaatsen waardoor zij haar kind goed kan zien en gemakkelijk kan aanraken. Zo wordt ook aandacht besteed aan de manier waarop ouders een verblijf op de couveuseafdeling ervaren.

Ergonomisch hoogstandje
Leverancier BabyBloom Healthcare heeft ook aan de zorgverlener gedacht. De BabyBloom is voorzien van diverse ergonomische hoogstandjes, zodat artsen en verpleegkundigen zo comfortabel mogelijk voor de baby kunnen zorgen. Denk aan verstelbaarheid in hoogte, zodat zittend of staand zorg verleend kan worden, ruime beenruimte onder de couveuse en speciale ergonomische armsteunen.

Het OLVG heeft actief bijgedragen aan de ontwikkeling van de BabyBloom. Op deze manier zijn alle wensen en eisen uit de praktijk meegenomen in het ontwerp. Eerder dit jaar ontving de BabyBloom de prestigieuze designprijs Red Dot Design Award 2011.