Normal_4053
Het Erasmus MC heeft er een nieuwe polikliniek bij: de Vaccinatie- en reizigerspoli. Patiënten die op vakantie gaan en een prik nodig hebben, hoeven nu niet meer doorgestuurd te worden naar elders.

Op de Vaccinatie- en reizigerspolikliniek krijgen patiënten advies en indien nodig prikken. Esther de Winter is coördinator van de nieuwe poli: “Als een patiënt van het Erasmus MC vertelt dat hij op vakantie gaat, kan hij meteen doorlopen naar de vaccinatiepoli. Vooral voor patiënten met complexe aandoeningen is dit fijn. Want artsen die op de vaccinatiepoli werken, hebben ervaring in het werken met patiënten met bijvoorbeeld kanker of diabetes.”

Prikken
Er worden niet alleen prikken uitgedeeld. Patiënten die op vakantie gaan, krijgen ook informatie aangereikt over welke medicijnen ze moeten meenemen en hoe de zorg is geregeld op de vakantiebestemming.

Advies
Tot nu werden patiënten die reisvaccinaties nodig hadden, doorgestuurd naar de Travel Clinic van het Havenziekenhuis. Op de Vaccinatie- en reizigerspoli van het Erasmus MC werken de twee organisaties samen. De Winter: “Het Erasmus MC behandelt veel ingewikkelde ziekten en het Havenziekenhuis is gespecialiseerd in reisadviezen. Die krachten zijn gebundeld en hiermee bieden we onze patiënten een extra service aan.”

Plek
De vaccinatiepoli heeft een plek in gebouw Rochussenstraat, waar ook de poliklinieken Dermatologie & Venerologie en Allergologie zijn gevestigd. Patiënten kunnen er elke dinsdag, donderdag en vrijdag terecht volgens afspraak.