Normal_4218

Het Martini Ziekenhuis en Natuurmonumenten hebben in de stad Groningen een wandelroute en vogelkijkplek in het natuurgebied tegenover het ziekenhuis geopend. Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen zo op korte afstand van het ziekenhuis genieten van de natuur.

De vogelkijkplek past in het Healing Environment-concept van het Martini Ziekenhuis. De gedachte daarachter is dat patiënten minder stress ervaren in omgeving met veel kleur, daglicht en natuurlijke elementen. De afleiding en ontspanning die de wandelroute en vogelkijkplek geven, passen perfect in dit concept. Middels onderzoek is vastgesteld dat verminderde stress bijdraagt aan het lichamelijk herstel van patiënten.

Natuurmonumenten en het Martini Ziekenhuis ontwikkelden eerder al de natuurlijke binnentuin van het ziekenhuis. De wandelroute start bij deze tuin en gaat vervolgens naar de Piccardthofplas. Daar is het hele jaar door veel te zien.

De ijsvogel, havik en rietzanger brengen bij de plas hun jongen groot. De plas is gegraven voor zandwinning en zeer diep, waardoor de plas niet snel dicht vriest. In de winter vertoeven daarom duizenden eenden op de plas. De vogelkijkplek is mogelijk gemaakt met steun van de Anna Dorothea Hingst Stichting, het Regiofonds, de ANWB foundation en gemeente en provincie Groningen.