Normal_4052
In Rotterdam worden in de zomermaanden de skates aangetrokken voor het Erasmus MC.

Polsbandje
De Fit For Free Wednesday Night Skate start woensdagavond 13 juli met duizenden sportievelingen die op wieltjes toeren door de Maasstad. Tijdens het gratis evenement kunnen deelnemers voor minimaal € 2 een polsbandje kopen en hiermee een goed doel steunen.

Middelpunt
Het Erasmus MC staat twee keer in het middelpunt: 13 juli wordt geld opgehaald voor het Erasmus MC-Daniel den Hoed. Op de laatste avond, 10 augustus, wordt geskatet voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis.

Genezing
Het Rotterdamse universitair medisch centrum is blij met de support die het tijdens dit evenement krijgt. Prof. Wolter Oosterhuis: “In Daniel den Hoed onderzoeken we de verschillen tussen kankers en patiënten, om iedereen de grootste kans op genezing te geven. Dat onderzoek is kostbaar en daar is dure apparatuur voor nodig. Daarom is het fantastisch dat de Wednesday Night Skate ons in die strijd tegen kanker helpt.”

Activiteiten
Bert van der Heijden, afdelingshoofd Kindergeneeskunde: “Wij bieden in het Sophia Kinderziekenhuis optimale zorg aan jongeren. Daarom zijn wij erg gelukkig dat zo'n evenement, dat ook veel jongeren trekt, aan ons denkt. De opbrengsten zullen we gebruiken om de grote hal in het Sophia aan te kleden, of om halactiviteiten te organiseren."