Normal_4069

Gelre ziekenhuizen Zutphen neemt in september 2011 een buitenpolikliniek in Dieren in gebruik. In eerste instantie zullen zes medisch specialismen spreekuur gaan houden in de nieuwe huisartsenpraktijk Hagenau aan de Wilhelminaweg 80A in Dieren.

Gelre ziekenhuizen wil met de opening van deze polikliniek de service aan patiënten in Dieren en omstreken vergroten. De polikliniek kenmerkt zich door kleinschaligheid, een breed zorgaanbod en korte toegangstijden.

In eerste instantie gaan de volgende medisch specialismen spreekuur houden in Dieren:

-Interne geneeskunde
-Neurologie (ziekten van hersenen, ruggenmerg, zenuwen en spieren);
-Cardiologie (hartziekten);
-Longgeneeskunde;
-Kindergeneeskunde;
-Orthopedie (houdings- en bewegingsapparaat);

De bedoeling is dat het aantal specialismen dat in Dieren spreekuur gaat houden in de komende tijd nog wordt uitgebreid.

In Dieren is een samenwerking tussen de huisartsen tot stand gekomen in een zogenoemde HOED (huisartsen onder één dak). Het pand waarin zij zich vestigen is groot genoeg voor nog een aantal huurders. Gelre ziekenhuizen is in gesprek gegaan met de huisartsen om een samenwerking te realiseren en spreekuur- / en onderzoeksfaciliteiten te huren in het pand in Dieren. De bouw is inmiddels bijna voltooid, zodat de nieuwe polikliniek in september in gebruik kan worden genomen.

Ziekenhuisdirecteur Rob Mutsaers van Gelre ziekenhuizen Zutphen is zeer ingenomen met de nieuwe voorziening in Dieren. "Voor de inwoners ten zuiden van Zutphen is de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van zorg een belangrijke verbetering," aldus Mutsaers. "De reisafstanden en de reisduur worden voor deze inwoners aanzienlijk verminderd." Verder is het volgens Mutsaers een groot voordeel dat huisartsen en medisch specialisten onder één dak gehuisvest zijn. "Hierdoor kan een directe doorverwijzing en een snellere behandeling plaatsvinden," aldus Mutsaers.