Normal_4194

Het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ) heeft de certificering ontvangen als Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS). Daarmee voldoet het SMC JBZ aan de gestelde kwaliteitseisen van de SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg).

Het ministerie van VWS en NOC*NSF zien de TMS certificering als waarborg voor professionele medische topsportbegeleiding.

Om het certificaat te ontvangen, dient de instelling te voldoen aan specifieke eisen die topsport met zich meebrengt. Zo worden er kwaliteitseisen gesteld aan beleid, aan medisch en paramedisch personeel, aan medische apparatuur en middelen en aan zorgprocessen. Sportmedische instellingen met een TMS-certificaat hebben een kwalitatief hoogwaardig begeleidingsteam en gegarandeerde kwaliteit van de geleverde specialistische zorg.

Een TMS is dus een uitgebreide sportmedische instelling met sportartsen, sportfysiotherapeuten, een sportdiëtist, sportpsycholoog en sportmasseur. Daarnaast heeft een TMS met andere specialismen afspraken gemaakt over het leveren van snelle, goede zorg, zoals snelle doorverwijzing naar een orthopeed, radioloog of cardioloog.

Erkenning
Directeur Peter Langenbach en medisch directeur Denis Dartee zijn blij met de certificering: ‘Het hele SMC team, van secretaresse tot sportarts, heeft hier hard voor gewerkt. Ons multidisciplinaire team van sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, orthopedisch chirurgen en sportdiëtist hebben hiermee de erkenning gekregen van hun professionele zorg voor de topsporter '.

Het SMC JBZ begeleidt op dit moment topsporters van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, turnen heren en trampolinespringen en het nationale heren selectieteam van de Nederlandse Volleybalbond. Maar behalve topsporter zijn er ook veel wedstrijdsporters, recreatieve sporters en beginnende sporters die hun weg naar het Sport Medisch Centrum Jeroen Bosch Ziekenhuis weten te vinden voor een sportmedisch onderzoek of voor behandeling van een sportblessure.

Sport medisch centrum
Het Sport Medisch Centrum JeroenBoschZiekenhuis(SMC JBZ) is een Sport Medische Instelling in de regio's-Hertogenbosch. Het centrum is een stichting van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en werkt nauw samen met diverse medisch specialisten van het ziekenhuis. De kracht van het SMC JBZ is het bundelen van specifieke kennis op gebied van sport en beweging in een multidisciplinair team van specialisten zoals orthopedisch chirurgen, sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, een bewegingswetenschapper, sportpsycholoog en een sportdiëtist.

Het SMC JBZ verleent sportzorg en sportmedische diensten aan recreatieve sporters, wedstrijdsporters en topsporters maar ook aan beginnende sporters of mensen met een chronische ziekte die nog niet sporten maar dat wel willen gaan doen.