Normal_4522

GRONINGEN (ANP) - De poliklinieken van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) zijn donderdag de hele dag gesloten geweest als gevolg van een computerstoring. Hierdoor konden honderden geplande afspraken niet doorgaan.

Donderdagavond waren alle problemen verholpen. De poli’s gaan vrijdag dan ook gewoon weer open, zo meldde een woordvoerder.

Door de storing was er in het hele ziekenhuis geen internet en lag de website plat. Ook was het UMCG telefonisch slecht bereikbaar. Ambulances met lichtgewonde patiënten werd donderdag verzocht naar een ander ziekenhuis uit te wijken.

Het UMCG schat dat zo’n 300 patiënten tevergeefs naar het ziekenhuis kwamen. Tien operaties,die zonder problemen konden worden uitgesteld, kwamen te vervallen. Alle spoedoperaties konden wel gewoon doorgaan.

Het ziekenhuis stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak en kijkt welke maatregelen genomen kunnen worden om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Het is niet de eerste keer dat het Groningse ziekenhuis last heeft van een storing: ook in 2009 en 2010 lagen de systemen plat.