Normal_4671

BOXMEER - De komende periode vinden werkzaamheden plaats voor de bouw van een radiotherapeutisch centrum bij het Maasziekenhuis Pantein. Er worden twee speciale behandelruimtes gerealiseerd waar mensen met kanker straks terecht kunnen voor bestraling.

Uitbreiding RUCO-satelliet
Tegelijk met de opening van het nieuwe Maasziekenhuis Pantein in april 2011, heeft het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO) een satelliet geopend in het Maasziekenhuis Pantein, de RUCO-satelliet. Specialisten van het Maasziekenhuis Pantein werken hier nauw samen met oncologische specialisten uit het UMC st Radboud aan de behandeling van mensen met kanker.

Het nieuw te realiseren radiotherapeutisch centrum is een uitbreiding op het Boxmeerse oncologisch centrum en wordt in een apart gebouw gerealiseerd, pal naast het Maasziekenhuis Pantein. De bestralingsafdeling is onderdeel van de afdeling Radiotherapie van het UMC St Radboud.

De werkzaamheden liggen voor op schema, waardoor oplevering van het radiotherapeutisch centrum nu gepland staat voor najaar 2012. Mensen uit de regio die nu nog naar het UMC St Radboud moeten voor bestraling kunnen straks ook bij het Maasziekenhuis Pantein terecht.

Behandeling
Patiënten komen in de RUCO-satelliet voor (vervolg-)afspraken met hun specialist, niet-complexe poliklinische ingrepen en voor vormen van dagbehandeling, waaronder chemo- en radiotherapie. Dat scheelt patiënten en hun begeleiders veel (reis)tijd. Alleen voor complexere problematiek of high care wordt de patiënt naar het UMC St Radboud doorverwezen.