Normal_4871

AMSTERDAM - Het nieuwe seizoen van Het Zondagochtend Concert opende op 4 september op een bijzondere manier. Op uitnodiging van Menzis, Het Concertgebouw en de AVRO woonden patiënten van het Academisch Medisch Centrum, in rolstoelen en een enkeling zelfs in een ziekenhuisbed, het concert door de Bochumer Symphoniker en Liza Ferschtman bij.

Roger van Boxtel, Bestuursvoorzitter van Menzis: "Klassieke muziek is goed voor de mens, inspireert, verbindt en kan bezinnend en helend werken. Daarom was het een lang gekoesterde wens van Menzis om Het Zondagochtend Concert óók toegankelijk gemaakt voor mensen voor wie het lastiger is om naar een concert te gaan. Wij zijn verheugd dat we in nauwe samenwerking met het Academisch Medisch Centrum patiënten en hun familie dit prachtige concert hebben kunnen laten bijwonen."

Laagdrempelig
Simon Reinink, Algemeen Directeur Het Concertgebouw: "Wij organiseren samen met de AVRO jaarlijks 40 concerten op de zondagochtend. De programmering is laagdrempelig en de toegangsprijzen zijn laag. Zodoende bereiken we een breed publiek, van jong tot oud."

© Nationale Zorggids