Normal_5101

GRONINGEN - De mammacare-teams van zes ziekenhuizen in Groningen, Friesland en Drenthe, organiseren in de borstkankermaand oktober de beurs ‘duizend Borsten'.

Iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van zijn of haar borsten - niet alleen borstkankerpatiënten, maar ook familie, vrienden, buren, collega's en andere belangstellenden - vindt bij ‘duizend Borsten' een aantrekkelijk programma van informatie en entertainment. De beurs vindt plaats op woensdag 12 oktober van 15.00 tot 21.00 uur in Martiniplaza in Groningen.

Stichting Duizend Borsten
"Er is veel te vertellen over borsten en over borstkanker", zegt Hermien Schreurs, chirurg en organisator van de beurs vanuit de Stichting Duizend Borsten. "Daarom organiseren we een evenement dat zowel informatief als aansprekend is voor een breed publiek." Naast informatie over gezonde borsten, mastopathie, borstkanker en de behandeling van borstkanker, zijn er diverse workshops, modeshows, lezingen en vele mooie stands. Motivatiecoach en voormalig bokskampioen Lucia Rijker geeft een presentatie.

Er zijn visagisten, masseurs en voedingsadviseurs. Schrijver Kluun geeft een boeiende lezing. Professionele fotografen maken bijzondere portretten die de bezoekers gratis thuisgestuurd krijgen. En natuurlijk zijn er artsen en ervaringsdeskundigen aanwezig. In stands en via lezingen delen ze kennis en ervaringen. De souldiva's van Big Black & Beautiful sluiten de dag swingend af.

Uniek
Duizend Borsten is uniek: niet eerder sloegen ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland de handen ineen om een dergelijk groot evenement te organiseren. De beurs is een samenwerking tussen zes mammacare-teams van het Martini Ziekenhuis in Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Wilhelmina ziekenhuis in Assen, Nij Smellinghe in Drachten, De Tjongerschans in Heerenveen en de Ommelander Ziekenhuis Groep in Delfzijl en Winschoten.

Mammacare-teams bestaan uit artsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar en behandeling van afwijkingen in borsten.