Normal_5129

STADSKANAAL - Het Refaja ziekenhuis heeft de heer Frank Koning van het bedrijf Komdoega ingehuurd als bouwcoördinator. De heer Koning gaat de nieuwbouw voorbereiden van het nieuw te bouwen operatiekamercomplex.

Het Refaja heeft voor de zomervakantie met zorgverzekeraar Menzis overeenstemming bereikt over de achterstallige zorgbudgetten. Hierdoor is het voor het ziekenhuis weer mogelijk vooruit te kijken en zich te concentreren op de noodzakelijke nieuwbouw van het operatiekamercomplex.

Nieuw OK-complex
De komende maanden worden gebruikt om de bouw voor te bereiden, zodat de daadwerkelijke bouw op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2012 kan beginnen. TNO heeft in 2010 de technische levensduur van de operatiekamers van het Refaja ziekenhuis onderzocht en geconcludeerd dat het Refaja ziekenhuis in 2013 over een nieuw OK-complex moet beschikken.

Menzis heeft deze constatering van TNO in het voorjaar van 2010 onderschreven. Het nieuwe OK-complex wordt aan de zijkant van het ziekenhuis gebouwd, ter hoogte van het vroegere hertenkampje. Het complex wordt met een verbindingsbrug met de eerste etage van het ziekenhuis verbonden. Bijkomend voordeel van de nieuwbouw is dat de patiënten niet meer via de centrale hal naar hun operatie getransporteerd hoeven te worden.

© Nationale Zorggids