Normal_5222

AMSTERDAM - Met het plaatsen van de afdekplaat van de liftschacht werd gisteren, 26 september, officieel het hoogste punt van De Westflank bereikt op het terrein van het Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc). Een mijlpaal in de steeds intensievere samenwerking tussen VUmc en GGZ inGeest, die in 2012 uitmondt in een fusie.

In De Westflank komen 90 bedden voor acute- en oudere psychiatrische patiënten. Ook komt er een gloednieuwe spoedeisende hulp en een gastenverblijf waar familie kan verblijven als hun naaste is opgenomen. Het gebouw wordt naar verwachting begin 2013 in gebruik genomen.

De eerste plannen voor de Westflank zijn zo'n tien jaar geleden ontstaan. Vijf jaar geleden werden ze concreet. De bouwvergunning van de gemeente Amsterdam is in januari 2010 ontvangen.

Daarna is de opdrachtverstrekking naar de bouwende partijen gegaan. De bouw is vanaf april 2010 voortvarend van start gegaan met het slaan van de damwanden en het afgraven van de bouwkuip.

In het najaar van 2012 wordt het gebouw bouwkundig opgeleverd. Daarna is nog drie maanden nodig om in te richten en te testen. De verwachting is dat de Westflank begin 2013 in gebruik zal worden genomen.

En kunnen de eerste patiënten worden opgenomen. Dan staat er een gebouw wat voldoet aan de meest moderne eisen, ook op het gebied van ICT, veiligheid en comfort voor patiënten en bezoekers.