Normal_5512

LEEUWARDEN - Van maandag 17 tot en met zondag 23 oktober staat Nederland in het teken van orgaan- en weefseldonatie. In de Donorweek vraagt iedereen een ander of hij al geregistreerd staat als donor, ja of nee. Het tekort aan orgaandonoren kunnen we tenslotte alleen samen oplossen.

De Nederlandse ziekenhuizen dragen hun steentje bij en besteden aandacht aan het onderwerp met een stand of een actie. De donatiefunctionarissen van het MCL geven op woensdag 19 oktober van 10.00-16.00 uur donorvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis. Dé gelegenheid om in gesprek te gaan over alle mogelijke vragen rond orgaan- en weefseldonatie.

Tijdens de Donorweek wordt Nederland dagelijks op een oorspronkelijke manier, digitaal of op straat, met het belang van donorregistratie geconfronteerd. Overal vinden acties plaats: groot of klein. Naast acties in ziekenhuizen, zoals het MCL, zijn er acties in bibliotheken en gemeentehuizen en op scholen. In Naarden wordt op vrijdag 21 oktober het Nationaal Donor Monument onthuld, ter ere van alle donoren die al zoveel levens hebben gered, en hun nabestaanden.