Normal_5513

ROTTERDAM - Onderzoekers, ontwikkelingsexperts, ondernemers en andere professionals komen op 28 oktober vanuit alle werelddelen naar Rotterdam om te praten over mondiale gezondheidsvraagstukken. Ook professionals van het Erasmus MC zijn vertegenwoordigd.

Krachten
De bijeenkomst in LantarenVenster wordt georganiseerd door Rotterdam Global Health Initiative. Hierin hebben Rotterdamse instellingen hun krachten gebundeld, in hun streven naar een oplossing voor mondiale vraagstukken op gebied van gezondheid(zorg). Het motto luidt: 'World Health Stage: Imagining Global Health anew'.

Ideeën
Op het symposium wisselen experts, van onder meer Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC, ideeën uit over gezondheid, nieuwe mogelijkheden in de gezondheidszorg en de mondiale ongelijkheid in het verkrijgen van noodzakelijke medische zorg. Decaan Huib Pols van het Erasmus MC leidt, als voorzitter van de Steering Board, het symposium in.

High Tea
Hoe moet 'Global Health' in de toekomst concreet worden vormgegeven? Onder de deskundigen die zich daarover buigen, zijn voormalig ambassadeur bij de Verenigde Naties Paul Hunt (University of Essex) en financiële experts zoals econoom Adam Wagstaff (World Bank) en Agnes Soucat (African Development Bank).

Voor Nederlandse ondernemers, met name uit de regio Rotterdam, wordt een High Tea georganiseerd om te brainstormen over mondiale gezondheidsproblemen en -oplossingen.