Normal_5951

ROTTERDAM - Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Erasmus MC starten op 10 november met het Schildklier Centrum Rotterdam. In dit centrum wordt de patiënt op gecombineerde spreekuren door verschillende specialisten gezien. Dit scheelt de patiënt veel tijd en er kan veel sneller een behandelplan met alle specialismen worden opgesteld.

Het betreft een regionaal expertisecentrum voor complexe schildklierziekten. Het Schildklier Centrum zal zich met name richten op de derdelijns schildklierzorg: schildklierkanker, Graves' ophthalmopathie (een oogaandoening) en zeldzame afwijkingen in het schildklierhormoonmetabolisme.

Het centrum heeft tegelijkertijd als doel om voor medisch specialisten in de regio een gemakkelijk toegankelijk centrum te zijn voor overleg of verwijzing. Zo hoopt het centrum bij te dragen aan een optimale behandeling van patiënten met schildklieraandoeningen in de gehele regio.

In Nederland hebben meer dan 500.000 mensen een aandoening aan de schildklier. De schildklier kan te snel of te langzaam werken, vergroot zijn of een kanker bevatten. Bij de diagnostiek zijn vaak meerdere specialismen betrokken.

© Nationale Zorggids