Normal_6123

NIJMEGEN - Deze week gaat de zeventiende digitale polikliniek van het UMC St Radboud online. Het is de digitale poli erfelijkheidsadvisering.

In 2003 richtte het UMC St Radboud de eerste digitale poli van Nederland op: de digitale ivf-poli. Nadat het grote succes van deze poli was aangetoond, heeft het Radboud in hoog tempo nieuwe digitale poli's geopend, onder andere voor schisis, hartfalen, psoriasis en prostaatkanker. Nu alweer de zeventiende: de digitale poli voor erfelijkheidsadvisering.

Een digitale poli voegt veel toe aan de diensten die een ziekenhuis kan leveren. Patiënten kunnen thuis vanachter hun computer snel en eenvoudig hun eigen medisch dossier inzien. Vanzelfsprekend is dit dossier alleen toegankelijk met de eigen inlogcode, gebaseerd op DigiD. Op een besloten forum kan de gebruiker een bericht plaatsen en reageren op berichten van lotgenoten. Daarnaast is er een chatruimte, waar één-op-één met elkaar gepraat kan worden. Ook contact met behandelaars via een e-consult is mogelijk.

De nieuwe digitale poli erfelijkheidsadvisering is niet zoals de andere digitale poliklinieken van het UMC St Radboud gebouwd rond één ziektebeeld. De nieuwe digitale poli is stapsgewijs ingericht. Op het eerste niveau staat algemene informatie en worden de medewerkers voorgesteld. Op het tweede niveau krijgt de patiënt toegang tot een subpolikliniek. De subpoli's zijn gericht op een bepaalde erfelijke ziekte of afwijking.

Voor meer informatie klik op de website van het ziekenhuis.

© Nationale Zorggids