Normal_6353

ROTTERDAM - Op maandag 5 december om 12 uur kregen zes ziekenhuizen in het Rijnmondgebied een bijzondere mystery guest op bezoek. In het kader van de maandelijkse sireneacties voor medewerkers rondom patiëntveiligheid bezochten de bestuurders van deze ziekenhuizen één van de andere ziekenhuizen in Sinterklaaspak.

De veiligheidspiet van dat ziekenhuis ontving Sinterklaas en gezamenlijk overhandigden zij cadeaus voor bijzondere prestaties op het gebied van patiëntveiligheid of liepen zij een veiligheidsronde. Daarbij leidde de opmerkzaamheid van Sinterklaas tot prikkelende vragen aan de medewerkers bijvoorbeeld over het dragen van de legitimatiebadge en soms werd een ‘zwart pietje' uitgedeeld.

De deelnemende ziekenhuizen waren: Erasmus MC, Sint Franciscus Gasthuis, Oogziekenhuis, Vlietland Ziekenhuis, Van Weel- Bethesda Ziekenhuis en het Havenziekenhuis.

Deze actie is geïnspireerd door een soortgelijke actie van de unit infectiepreventie van het Erasmus MC in het Havenziekenhuis vorig jaar.

© Nationale Zorggids