Normal_6461

UTRECHT - De Hart&Vaatgroep heeft dit jaar weer het Vaatkeurmerk uitgereikt aan ziekenhuizen die aan de kwaliteitscriteria voldoen. De criteria voor het keurmerk zijn aangescherpt en aangepast aan nieuwe inzichten.

Het Vaatkeurmerk is voor veel ziekenhuizen aanleiding om de vaatzorg beter te organiseren door samenwerkingsverbanden aan te gaan. Vanaf vandaag kunnen patiënten en verwijzers op www.hartenvaatgroep.nl zien welke ziekenhuizen het vernieuwde Vaatkeurmerk hebben gekregen.

Via de website hebben patiënten ook de mogelijkheid om hun ervaring met een ziekenhuis te melden. Het keurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan. Deze criteria heeft De Hart&Vaatgroep samengesteld in nauwe samenwerking met de beroepsgroepen: vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

97 procent van de ziekenhuizen deed mee aan het onderzoek.

© Nationale Zorggids