Normal_6547

AMSTERDAM - Tijdens een speciale actie van McDonald's hebben gasten ruim 225.000 euro gedoneerd aan het McDonald Kinderfonds. Dat meldt Out-Of-Home.

Gasten konden door middel van het kopen van een keycord met pen één euro doneren aan het kinderfonds. De actie gold in november en 227 McDonald's-vestigingen deden mee.

Directeur Marc van den Tweel van het McDonald Kinderfonds: "Wij zijn erg blij dat McDonald's zich op deze manier inzet om ons werk bij gasten onder de aandacht te brengen. Het is fijn om te zien dat de gasten van McDonald's het Ronald McDonald Kinderfonds steunen."

"Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Zo logeren in onze Ronald McDonald Huizen jaarlijks 4.500 gezinnen dicht bij hun kind dat is opgenomen in het ziekenhuis", aldus van den Tweel.

30 jaar
Al 30 jaar is McDonald's hoofdsponsor van het kinderfonds. Naast de financiële bijdrage zijn ondernemers van McDonald's nauw betrokken bij het fonds. Vaak organiseren ondernemers speciale geldinzamelacties voor het fonds.

© Nationale Zorggids