Normal_6836

GRONINGEN - Maandag 9 januari 2012 betrekken de eerste nierpatiënten het nieuwe dialysecentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Dit weekend wordt de laatste apparatuur verhuisd van de derde verdieping in het renovatiedeel naar het nieuwe onderkomen op de begane grond, tegenover de hoofdingang.

De nieuwe huisvesting met meer vierkante meters maakt uitbreiding van het aantal patiënten mogelijk. Er zijn eenpersoonskamers waar vanaf februari nachtdialyse wordt aangeboden. Dat is effectiever en minder belastend voor patiënten.

Ook de poliklinische zorg wordt uitgebreid met meer nadruk op nierschade, nierinsufficiëntie en hypertensie. De kleuren in het nieuwe onderkomen zijn door patiënten en medewerkers uitgezocht. Net als in het nieuwe ziekenhuis is er veel aandacht voor kleur, licht, natuur en een logische indeling.

Martini Niercentrum
Al deze veranderingen vragen om een nieuwe naam. Vanaf maandag 9 januari profileert het dialysecentrum zich als Martini Niercentrum voor de regio Groningen, Noord-Drenthe en Zuidoost Friesland. Het centrum heeft de beschikking over drie locaties: Groningen, Assen en Drachten. Op alle locaties vindt behandeling plaats in een gastvrije, huiselijke omgeving waar zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de wensen van de patiënt.

© Nationale Zorggids