Normal_6852

ROOSENDAAL (Novum) - Bij het St. Fransciscusziekenhuis in Roosendaal heeft een inbreker vrijdagavond met een wapen in de lucht geschoten toen een bewaker hem te pakken probeerde te krijgen. De dief, die wist te ontkomen, had een tas vol met spullen gestolen. De identiteit van de dader is nog niet bekend, meldt de politie zaterdag.

De politie kreeg rond 20.30 uur een melding van een beveiliger van het ziekenhuis dat hij een man achtervolgde die waarschijnlijk iets had gestolen. Agenten vonden de bewaker op de kruising van de Heerma van Vosstraat en de Sportstraat.

De verdachte had zich voorgedaan als een werknemer van het ziekenhuis en was met een tas vol spullen naar buiten gelopen. De bewaker wilde de insluiper op de parkeerplaats tegenhouden, maar de verdachte schoot vervolgens met een vuurwapen in de lucht. De beveiliger besloot de man op een afstand te volgen, maar raakte hem kwijt.

De politie heeft op de parkeerplaats van het St. Fransciscusziekenhuis gezocht naar sporen en heeft daarbij een huls in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk wat de inbreker heeft gestolen.