Normal_8140

AMERSFOORT - Het jaarverslag 2010 van Meander Medisch Centrum in Amersfoort is met het rapportcijfer 8,9 als beste beoordeeld in de ‘Benchmark Governance in de zorg' van Ernst & Young. Meander Medisch Centrum scoort hoog op de onderdelen ict, actuele thema's en toekomstinformatie.

Van de honderd grootste zorginstellingen in Nederland zijn de jaarverslagen 2010 beoordeeld op het gebied van transparante verantwoording.

De zorg wordt geconfronteerd met ingrijpende ontwikkelingen zoals bezuinigingen, prestatiebekostiging en investeringen in innovatie, ict en huisvesting. Dit moet terug te zien zijn in de verslaglegging, aldus Ernst & Young. Meander Medisch Centrum slaagde hier het beste in volgens de jury.

Trots
"We zijn trots op alle medewerkers die hieraan hebben bijgedragen, in het bijzonder de medewerkers van Financiën & Control, die in staat zijn om steeds weer adequaat in te spelen op de steeds hogere eisen die worden gesteld aan de vastlegging en verantwoording van een groot aantal gegevens", zegt Jan Kleijne, voorzitter Raad van Bestuur, als reactie op de website van het Amersfoortse ziekenhuis.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink