Normal_8897

AMERSFOORT - Het Meander Medisch Centrum (MMC) in Amersfoort heeft opnieuw verschillende kwaliteitskeurmerken ontvangen. Zorgverzekeraar Achmea kende voor een viertal behandelingen in het MMC het keurmerk toe. Dat meldt het Amersfoortse krantje De Stad Amersfoort.

Volgens Achmea worden de heup- en knievervangingen, de zorg na een beroerte en operaties bij darmkanker op de hoogste kwaliteit geleverd in het MMC. Achmea heeft vergelijkend onderzoek gedaan op basis van drie belangrijke criteria: zorginhoud, toegankelijkheid en patiëntgerichtheid.

Zorginhoud
Zorginhoud heeft voornamelijk betrekking op de effectiviteit, patiëntveiligheid, tijdigheid, doelmatigheid van indicatiestelling, diagnostiek en behandelingen.

Toegankelijkheid
De toegankelijkheid werd getoetst door te kijken na de gerealiseerde toegangstijden voor een eerste polikliniekbezoek, doorlooptijden en wachttijden voor behandelingen.

Patiëntgerichtheid
Betreft de patiëntgerichtheid werd er voornamelijk gekeken naar de afstemming van de zorg op de individuele wensen en behoeften van patiënten.

© Nationale Zorggids / Isabella van der Donk