Normal_8917

LEIDERDORP - Het Rijnland Ziekenhuis heeft afgelopen donderdag een NIAZ-accreditatie ontvangen van de directeur van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ). Tijdens de uitreiking sprak de directeur zijn vertrouwen uit over de kwaliteit van het ziekenhuis en was hij erg lovend over de doorgevoerde verbeteringen in het ziekenhuis, zo meldt Dichtbij.nl.

"Het behalen van de NIAZ-accreditatie is een klus waar je met z'n allen mee bezig bent. Het demonstreert dat kwaliteit iets is waar je als gehele organisatie aan werkt, verbetert en vandaag ook viert", aldus de directeur van het NIAZ.

"Het Rijnland Ziekenhuis heeft niet alleen zaken verbeterd om door onze toetsing heen te komen, maar ook gezorgd voor structurele monitoring van kwaliteit en patiëntveiligheid" De instelling was met name te spreken over de innovatieve kwaliteitscommissie die het ziekenhuis heeft opgericht.

Het instituut deelt kwaliteitsmerken uit aan zorginstellingen als zij aan bepaalde criteria voldoen. Het belangrijkste punt daarbij is de algehele kwaliteit van de zorg. Een NIAZ-certificaat is vier jaar geldig.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema