Normal_9361

ALKMAAR - De afdeling niertransplantatie van het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) en de internist-nefrologen-afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houden op maandagavond 14 mei samen met de vereniging van Nierpatiënten Hollands Noorden een voorlichtingsbijeenkomst over niertransplantatie.

Tijdens deze informatieavond wordt stilgestaan bij het leven na de niertransplantatie. Dr. Van Dam, nefroloog van het MCA, opent de bijeenkomst met een lezing over de laatste transplantatieontwikkelingen. Dan volgen presentaties over het centrale onderwerp van de avond ‘Na de transplantatie'. Mevrouw dr. Bemelman, nefroloog aan het AMC, tracht met haar presentatie inzicht te verschaffen in manieren om het lichaam fit te houden na een transplantatie.

Mevrouw Jenniskens, medisch maatschappelijk werker bij het AMC, zal vervolgens de psychologische aspecten die bij een transplantatie komen kijken behandelen en mevrouw Vervelde, coördinator nierdonatie aan het AMC, geeft antwoord op de vraag: ‘Hoe het leven weer op te pakken?'. Tot besluit zal een ervaringsdeskundige zijn persoonlijke verhaal doen.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen