Normal_9447

EMMELOORD - Op vrijdag 27 april namen de huisartsen Nielen, Schaafsma en de gezamenlijke praktijk van dokter Kuiken en dokter de Valk elk hun nieuwe eigen praktijkruimte in Emmeloord officieel in gebruik. De nieuwe praktijkruimtes bevinden zich naast het Antonius Ziekenhuis Emmeloord. Ook Niercentrum Carenalis Emmeloord (behandelcentrum voor nierpatiënten) en Zorggroep Oude en Nieuwe Land openden hun nieuwe werkplekken.

Wouter van der Kam, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep gaf aan blij te zijn met de nieuwe bewoners van het complex aan de Urkerweg. "In deze tijd van heroriëntatie in de zorg, zie ik een groep zorgaanbieders in deze regio die ervoor gaat, in een eigentijdse discussie, waarbij we bouwen aan nieuwe doelen en een nieuw zorgkarakter in de regio."

De huisartsen hebben gekozen voor een verhuizing naar de nieuwe locatie om hun patiënten beter van dienst te zijn. "Voor hen betekent dit vooral dat onze wachtruimtes en praktijkruimtes veel moderner en prettiger zijn, dat we weer voldoende ruimte hebben en dat we gebruik maken van de nieuwste technieken," aldus huisarts Schaafsma. In de huisartsenpraktijken is meer ruimte, onder andere voor ondersteunend personeel.

Ook Carenalis verhuist naar de nieuwe locatie en heeft hiermee meer ruimte dan voorheen. "Op de nieuwe locatie kunnen we onze cliënten beter van dienst zijn, doordat we nu een eigen ruimte hebben, met meer plekken voor dialysebehandeling en met betere faciliteiten voor het gemak en comfort voor de cliënten," aldus Ilse van Herk, Communicatie Carenalis Niercentra."Met de nieuwe locatie ontstaat meer ruimte voor huidige en nieuwe patiënten voor dialyse en predialyse.

Zorgroep Oude en Nieuwe Land gaat vanuit de nieuwe ruimte meerdere vormen van zorg en behandeling bieden.

© Nationale Zorggids / Martijn van Noppen