Normal_10215

UDEN - In het kader van de Dag van de Bouw hebben afgelopen weekend ruim 4300 mensen zich in Uden verzameld om de bouw van het nieuwe Bernhoven Ziekenhuis in Uden-Noord te aanschouwen. Om negen uur 's ochtends stonden al lange rijen bij de toegangspoort van het toekomstige ziekenhuis, zo meldt het Brabants Dagblad.

Naast bezoekers uit Uden waren er ook veel mensen uit Oss om de dag bij te wonen. Bewoners uit Oss hebben gemengde gevoelens bij de bouw, omdat daarmee de oude vestiging van het Ziekenhuis Bernhoven in Oss wordt opgeheven.

Voorlopig zijn de bouwvakkers nog druk bezig met de bouw van het ziekenhuis. Het ziekenhuis moet eind oktober worden opgeleverd, maar wordt op zijn vroegst in april 2013 in gebruik genomen, omdat het ziekenhuis na afronding van de bouw nog ingericht moet worden.

In 2016 verwacht Ziekenhuis Bernhoven het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn, waar zowel patiënten als medewerkers centraal staan en waar kwaliteit en veiligheid het handelen bepalen.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema