Normal_10257

ROTTERDAM - Patiënten met een gevorderde vorm van blaaskanker kunnen sinds kort op spreekuur in het Blaaskankercentrum van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

Dr. Joost Boormans, uroloog en coördinator van het nieuwe centrum is tevreden over de resultaten van de eerste maanden.

Het Blaaskankercentrum bevindt zich in het Erasmus MC - Daniel den Hoed Oncologisch Centrum en heeft een regionale advies- en behandelfunctie.

Het centrum heeft tot doel patiënten een zo goed en persoonlijk mogelijk behandeltraject te geven, waarbij zij binnen één week na een doorverwijzing geholpen kunnen worden.

"We kijken terug op een succesvolle eerste periode", zegt Boormans. "De afgelopen twee maanden hebben patiënten met uiteenlopende ziekten hun weg gevonden naar het spreekuur en hun eerste reacties zijn positief."

In het centrum zijn verschillende behandelmethoden mogelijk, zoals blaasverwijdering met stoma of vervangende blaas en uitwendige of inwendige bestraling.

Er kan tevens aanvullende diagnostiek worden verricht. Daarbij kan het vervolgtraject direct met de verschillende disciplines en de patiënt doorgenomen worden.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz