Normal_10260

BREDA - Het Amphia ziekenhuis houdt aankomende maandag een symposium over de gezondheid van de man. Dat gebeurt in het kader van de International Men's Health Week. Het symposium gaat in de avond van start en vindt plaats in Breda, zo meldt Dichtbij.nl.

Tijdens de thema-avond worden veel voorkomende problemen bij mannen veelvuldig besproken. Daarbij zijn diverse specialisten aanwezig die uitleg geven over uiteenlopende aandoeningen.

Veel voorkomende kwalen bij mannen zijn hart- en vaatziekten, prostaataandoeningen, erectiestoornissen en sportblessures. Deze aandoeningen komen allemaal aan bod tijdens het symposium. De thema-avond is gratis te bezoeken.

"De gezondheid van de man is een verwaarloosd gebied. Mannen roken meer, gebruiken vaker alcohol en hebben vaker last van overgewicht. Ze hebben bovendien minder aandacht voor hun eigen lichaam", legt uroloog Van der Schoot uit.

"Door middel van deze thema-avond hopen wij mannen bewuster te maken van hun levensstijl en hen te stimuleren bij eventuele problemen op tijd hulp te zoeken", aldus Van der Schoot.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema