Normal_10833

ARNHEM - Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar en Rijnstate Arnhem/Velp hebben een nieuwe cliëntenraad doordat de cliëntenraden van beide ziekenhuizen een samenwerkingsovereenkomst hebben gesloten.

"Hiermee volgen we veel beter de organisatiestructuur van Rijnstate", aldus voorzitter Fedde Makkinga.

De beide raden werkten al langer samen in een overkoepelend orgaan. Een van de voordelen van deze samenvoeging is dat door de raad directer invloed kan worden uitgeoefend.

"Ik ben blij dat we na 28 jaar cliëntenparticipatie nu een mooie doorstart krijgen met de nieuwe raad, waarbij het locatiegebonden principe wordt losgelaten. Door de krachten te bundelen, kunnen we effectiever en daadkrachtiger zijn en de belangen van cliënten beter behartigen", aldus Makkinga.

De vorming van één cliëntenraad leidt er ook toe dat er veel meer zaken organisatiebreed worden opgepakt kunnen worden binnen Rijnstate. "Bijvoorbeeld bij voeding. De maaltijd die patiënten in Zevenaar krijgen is dezelfde als die patiënten in Arnhem krijgen, dus je kunt het niet meer locatiegebonden bekijken", zegt Makkinga.

Volgens hem is de samenvoeging veel handiger en geeft het de raad een sterkere positie in het onderhandelingsproces met Rijnstate.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz