Normal_11066

GRONINGEN - Als eerste ziekenhuis heeft het Martini Ziekenhuis in Groningen zich aangesloten bij de Groene Zaak, een ondernemersplatform van ondernemingen die de verduurzaming van de Nederlandse economie willen versnellen.

Volgens bestuursvoorzitter Hans Feenstra van het ziekenhuis zijn er veel raakvlakken tussen het topklinisch opleidingsziekenhuis en andere duurzaam opererende ondernemingen.

"Een ziekenhuis van onze omvang heeft meerdere specifieke aandachtsgebieden bij verduurzaming, zoals vastgoed, energieverbruik, inkoop, afval en mobiliteit. Wij denken dat de specifieke kennis en ervaring van de diverse partners van De Groene Zaak ons op een aantal van de deelterreinen nog verder kan brengen", aldus Feenstra.

Marga Hoek, directeur van De Groene Zaak is blij met de toetreding van het eerste ziekenhuis als partner. "We proberen een zo breed mogelijke basis te creëren en in alle sectoren door te groeien. De zorgsector is bij uitstek een speelveld dat een enorme impact kan hebben op economische verduurzaming", aldus Hoek.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz