Normal_11075

NIJMEGEN - Ruiter Noud Dirks heeft met zijn Istanbul-reis al 35.000 euro opgehaald. Het bedrag is bestemd voor ´Loop voor Leven´, een initiatief van het UMC St Radboud in Nijmegen, dat is opgericht om meer onderzoek te kunnen doen naar het voorkomen van (erfelijke) kanker, hart- en vaatziekten en onvruchtbaarheid na kanker.

Met zijn reis naar Istanbul hoopt de ruiter in totaal 100.000 euro voor de stichting te kunnen ophalen. Met dat bedrag wil Loop voor Leven een zogeheten ´kankerpreventiebus´ aanschaffen voor het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO). Met de inzet van deze bus wil het RUCO op een laagdrempelige manier voorlichting over preventie van kanker geven aan mensen in de regio.

Om de reis niet alleen te hoeven afleggen rijdt er elke week een ander mee, Dirks op paard Jan, de ander op paard Karel. De twee ruiters worden verder ondersteund door een caravan en een paardentrailer.

Op Tweede Paasdag vertrok Dirks met zijn karavaan voor een 3250 kilometer lange reis naar Istanbul. Naar verwachting zal hij 27 augustus op zijn eindbestemming aankomen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz