Normal_11390

HARDERWIJK - Het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk biedt net als veel andere zorginstellingen regelmatig kunstenaars een podium om hun kunstwerken te exposeren. In het derde kwartaal van dit jaar toont het Gelderse ziekenhuis werken van Izaak Slagt, Arie Snijders, Jo Aerts, Bea Berends. Daarover bericht de website van het St Jansdal Ziekenhuis.

Uit onderzoeken is gebleken dat patiënten zich beter thuis voelen en eerder genezen in een aangenaam klimaat. Dat een belangrijke reden waarom het St Jansdal veel aandacht besteedt aan de inrichting en aankleding van de ruimten. Zo geven de schilderijen en sculpturen patiënten, bezoekers en medewerkers een prettig gevoel.

Naast de exposities kunnen medewerkers al jaren hun creatieve ei kwijt door mee toe doen aan cabaretgroep Placebo, die op humoristische wijze het wel en wee van het ziekenhuis onder de loep nemen.

Bezoek voor meer informatie over de nieuwe exposanten en de eigen kunstcollectie deze speciale website van het St Jansdal Ziekenhuis.

© Nationale Zorggids / Arend Jan Wonink